10 Dingen die je gelijk weg kunt gooien deel 2!

10 Dingen die je gelijk weg kunt gooien deel 2!

DELEN

6. Oude gameconsoles
Heb je nog een oude WII liggen? Een playstation van de eerste generatie met een laag stof erop? Wellicht in de hoop dat het ooit geld waard wordt? Die kans acht ik erg klein, laat het over aan de verzamelaars.
Een oude console komt vaak met een hoop kabels, instructies en games. Doe jezelf een plezier en verkoop ze op Marktplaats of een lokale verkooppagina op Facebook.

7. Tassen
Hoeveel heb jij er? Hoeveel hiervan gebruik je actief? Kijk eens heel concreet naar de tassen die je ECHT gebruikt of gaat gebruiken en verkoop de modellen die je niet meer nodig hebt. Misschien hou je er zelfs nog een leuk zakcentje aan over.

8. Schoolboeken / schriften
Is het sentiment? Waarom bewaren wij deze vaak? Als jij nog oude schoolspullen hebt liggen, bedenk even hoe vaak je ze hebt gebruikt sinds je je diploma in ontvangst heb genomen. De informatie is verouderd. Deze kun je gelijk weg gooien. Google is je beste vriend, maak er dankbaar gebruik van.

9. Digitale informatie
Denk hierbij aan Apps, foto’s, contactgegevens, muziek.
Ga eens door je telefoon heen, neem er wat tijd voor. Gooi apps weg die je meer dan 6 maanden niet gebruikt heb, je kunt ze altijd opnieuw downloaden als blijkt dat je hem wel nodig hebt. Foto’s kun je uitprinten of digitaal bewaren op een externe schijf. Je zal merken als je je telefoon opruimt dat hij een stuk sneller werkt, niet alleen omdat hij minder ruimte verbruikt maar tevens omdat ij overzichtelijker is.

10. T-shirts
Ga eens door je t-shirts heen en kijk welke je niet meer gebruikt/draagt. Hoeveel t-shirts liggen er bij jou in de kast die ‘nog prima zijn voor slapen’? Vast genoeg, als deze berg te groot wordt is het tijd om afscheid te nemen. Als je het t-shirt alle afgelopen seizoenen niet hebt gedragen is de kans klein dat je dat komend jaar wel gaat doen. Gelijk weg gooien dus!
shirts

Hier zie je alle tips nog even op een rij:

Heb jij veel weg kunnen gooien?


Reacties ()

Reacties