10 Dingen die je gelijk weg kunt gooien deel 1!

10 Dingen die je gelijk weg kunt gooien deel 1!

DELEN

Opruimen, wat een ergernis. Je weet stiekem dat er heel veel spullen direct de prullenbak inkunnen of naar de kringloop mogen, waar moet je beginnen?

10 Dingen die je nu direct weg kunt gooien!

1. Kussens
Veel van ons hebben ergens achterin de kast nog extra kussens liggen. Kussens voor je weet maar nooit, of voor die logee die nooit komt logeren. Gooi ze weg; ze nemen teveel ruimte in beslag!

2. Haarproducten
Hoeveel potjes, spraytjes en flesjes heb jij staan? Ik vermoed dat ook jij op dagelijkse basis naar dezelfde haarstijl middelen grijpt. Gooi de rest weg.

3. Lege dozen
We leven in een tijd waarin we veel elektrische apparatuur gebruiken. Denk aan het doosje waar je nieuwe telefoon in zat, de doos waar je laptop in heeft gezeten of de doos van je nieuwe stofzuiger. Je bewaart ze ‘voor je weet maar nooit’. Mocht er ooit een probleem ontstaan of een defect aan 1 van deze apparaten dan heb je genoeg aan het aankoopbewijs.

4. Riemen
Gooi degene die je niet gebruikt weg. Bewaar een zwarte, een bruine en een riem naar voorkeur. Is meer dan voldoende.

5. Haarelastiekjes
Hoe irritant om een haarelastiekje te treffen die uitgerekt is of op het punt van knappen staat. Neem eens een minuut of 5 de tijd om al je elastiekjes aan een testje te onderwerpen en degene weg te gooien die hun werk niet goed meer doen.

dingen haarelastiekjes

6. Proefmonsters
Tegenwoordig krijg je bij elke aankoop van een parfumerie proefmonsters, ook bij de drogist worden deze nog wel eens ongewenst in je tas gestopt. Ik raad je aan om deze binnen een week te gebruiken, wanneer hij langer ligt kan hij weg. Dit geldt overigens natuurlijk ook voor dingen die je op straat aangereikt krijgt om te testen.

7. Enkele sokken
Deze dingen kun je inderdaad jaren bewaren totdat de andere op mysterieuze wijze opduikt maar je kunt als er geen vieze was meer ligt ervan uitgaan dat de wasmachine de andere heeft opgegeten, weggooien dus!

single socks

8. Handdoeken, theedoeken en vaatdoeken
Hoeveel heb jij er liggen die je nooit zal pakken omdat je betere, mooiere of schonere hebt? Neem 5 minuten de tijd en gooi die vieze oude lappen weg.

9. Spam emails
Dit spreekt voor zich. Tip: gebruik zoekfunctie ‘uitschrijven’ om alle mails te vinden in je inbox waar je je voor kunt uitschrijven.

10. Schoenen
Gooi de schoenen die je niet meer draagt weg, ook niet voor dat specifieke evenement waar je ze voor bewaart. Als ze niet lekker zitten zul je ze hoogstwaarschijnlijk toch niet pakken.

Heb je zelf nog goede tips? Deel ze in de reacties!


Reacties ()

Reacties