Boerenkoolcake, het recept!

Boerenkoolcake, het recept!

DELEN

Advertentie

1. Schil de aardappelen of koop een kilo voor geschilde aardappelen
2. Plaats de aardappelen en een zak boerenkool in een ruime pan met voldoende water, na een minuut of 10 kun je de rookworst en bij doen. Kook alles gaar. (circa 20 minuten)

Winterse boerenkoolcake

3. Giet alles af en stamp het door elkaar. Maak de melk gelijktijdig warm en giet deze tijdens het stampen door de boerenkool heen.
4. Voeg eventueel wat gebakken spekjes toe en gebruik wat peper en zout om de boerenkool wat meer smaak te geven.
5. Zet de oven aan op 220 graden Celsius.
6. Neem een cakevorm en vet deze in met bakspray of boter.
7. Neem 9 plakjes ontdooid bladerdeeg en leg deze naast elkaar 3 x 3. Gebruik nu een deegroller om van de plakjes 1 grote vierkante plak te maken.
8. Leg het bladerdeeg in de cakevorm. Er moet nog genoeg bladerdeeg aan alle kanten overblijven om de cake later nog te bedekken met bladerdeeg.
9. Doe de helft van de boerenkool in de cakevorm. Leg daarna de rookworst in het midden. Daarna voeg je de rest van de boerenkool toe.
10. Dek de cake af met het bladerdeeg.
11. Bakken voor 20 minuten op 220 graden Celsius.
12. Maak eventueel nog wat jus voor bij de boerenkoolcake. Hiervoor kun je eventueel de Maggi variant gebruiken.

Eet smakelijk en deel dit recept met je vrienden!

Bron: Dit recept is bedacht voor Werner Drent.


Reacties ()

Reacties