Schoonmaken met baking soda! 10 Toepassingen!

Schoonmaken met baking soda! 10 Toepassingen!

DELEN

Baking soda, DE trend van de laatste jaren op schoonmaakgebied! Hier vindt je de tien allerbeste schoonmaak- en reinigings toepassingen op een rijtje!

Maar eerst; wat is baking soda nou eigenlijk precies?

Volgens Wikipedia:

“Natriumbicarbonaat of natriumwaterstofcarbonaat is de chemische verbinding met de formule NaHCO3. Natriumbicarbonaat is een witte vaste stof. Het heeft een licht zoute, alkalische smaak die lijkt op die van soda (natriumcarbonaat). De natuurlijke minerale vorm is niet-traditioneel. Het is een component van de minerale natron en wordt gevonden opgelost in vele minerale bronnen.

Omdat het al lang bekend is en op grote schaal wordt gebruikt, heeft het zout veel verwante namen, zoals baking soda, kookzout en bicarbonaat van soda. Bij informeel gebruik wordt de naam afgekort tot natriumbicarb, bicarbonaat of gewoon bicarbonaat. Het woord saleratus, van het Latijnse sal æratus, dat belucht zout is, werd in de 19e eeuw veel gebruikt voor zowel natriumbicarbonaat als kaliumbicarbonaat. Deze term wordt niet meer gebruikt.”

Met andere woorden, het is een soort zout dat wordt gemaakt door twee natuurlijk voorkomende en zeer veilige verbindingen bij elkaar te mengen: natriumcarbonaat en koolstofdioxide.

Maar; wat kun je er nou precies allemaal mee? We tellen af..

10 Vuil weg werken op je muur.

Om dit te doen, maak je een 50/50 pasta van zuiveringszout en water. Wrijf deze pasta zachtjes in en veeg weg, met name op vlekken van bijvoorbeeld krijt of potlood. Je zult zien dat de sporen verdwenen zijn! Dan hoef je in ieder geval niet gelijk opnieuw te schilderen als je kleine Picasso aan de gang is geweest!

9 Gebruik het als een deodorant voor de onderarm.

Breng gewoon een snufje aan onder droge armen en zelfs de ergste lichaamsgeur wordt gedomineerd door de baking soda. Probeer het! Zorg ervoor dat je het doet nadat je je hebt geschoren, anders kunnen de korrels irritatie veroorzaken.

8 Maak je stinkende spoelbak schoon en ontstop hem met gebruik van baking soda.

Wanneer je baking soda mengt met azijn, ontstaat er een reactie. Voeg een kopje baking soda toe aan je afvoer, laat het een uurtje staan. Kook dan 2 kopjes azijn en giet het vervolgens ook in de afvoer, laat het water doorlopen en je afvoer zal niet meer ruiken, het werkt.

7 Maak je voegen schoon.

Neem wat baking soda, strooi het op een voeglijn, besproei met water en laat de baking soda zeker 10 minuten zitten. Schrob de voeg vervolgens schoon met een tandenborstel. Veeg het resterende poeder weg en voila, je voeg heeft weer zijn originele kleur.

6 Maak je eigen natuurlijke allesreiniger met onderstaand recept

Vul een spuitflacon met:
1 theelepel baking soda
1 theelepel (groene) zeep, mag ook afwasmiddel zijn
een paar druppels etherische citroenolie of pers wat citroensap uit
Vul de fles met afgekoeld gekookt water.
Meng dit goed door elkaar en je hebt je eigen (natuurlijke!) allesreiniger gemaakt!

Kijk snel mee naar de volgende 5 tips!


Reacties ()

Reacties