Schoonmaken met baking soda! 10 Toepassingen!

Schoonmaken met baking soda! 10 Toepassingen!

DELEN

5 Zorg dat je kattenbak altijd neutraal ruikt

Als je een kattenbak hebt, begrijp je de noodzaak van deze tip! Na het leegscheppen van de kattenbak strooi je gewoon wat bakingsoda door je kattenbak en alle geurtjes worden op natuurlijke wijze geneutraliseerd.

kastenbak

4 Maak je oven schoon.

Spuit je oven goed in met (witte) azijn, strooi hier vervolgens baking soda overheen en laat dit minimaal 30 minuten zitten. Je zal even moeten schrobben maar je zal zien dat er geen bijtende producten nodig zijn om je oven glanzend schoon te krijgen!

3 Was je haar met baking soda

Meng 1 eetlepel baking soda met een half kopje water en giet het over je hoofd als shampoo (bijvoorbeeld tijdens het douchen). Goed inmasseren, 1 minuut in laten trekken en uitspoelen. Gebruik hierna eventueel een beetje azijn in plaats van conditioner om je haar glad en glanzend te maken!

haar wassen

2 Verwijder geurtjes uit je tapijt

Tapijten en kleden absorberen veel vuil, stof, dode huidcellen en diverse geurtjes.

Neem een doosje baking soda en strooi dit in zijn geheel over je kleed of tapijt. Zuig het vervolgens 30 minuten later op, je kamer wordt geneutraliseerd. Je stofzuiger is ook gelijk geneutraliseerd!

1 Zuiveringszout is een geweldig wasmiddel.

Het helpt kleding te neutraliseren. De volgende keer dat u een was doet, voegt u een kopje baking soda toe en geniet van je schone was! Dit helpt ook zeker bij vergeelde oksels in witte shirts!

Dit zijn 10 van de 1879 manieren waarop je kunt schoonmaken met baking soda.

Baking soda is te koop bij bijvoorbeeld Albert Heijn of Jumbo.

Heb jij genoten van dit artikel of nog nieuwe toepassingen geleerd? Laat het zeker weten in de reacties en wellicht deel ik op een later moment nog eens 10 andere tips!

Als je zelf nog toepassingen hebt voor baking soda, deel ze dan zeker in de reacties!


Reacties ()

Reacties