Sushi, lekker! Echter niet altijd zonder gevaar!

Sushi, lekker! Echter niet altijd zonder gevaar!

DELEN

Sushi, wie lust het niet?

De laatste jaren is het eten van sushi een soort trend geworden. Tot een jaar of tien geleden aten mensen nauwelijks sushi. Tegenwoordig eten sommigen het op wekelijkse basis of laten dit lekker thuis bezorgen.

Echter houden maar weinig mensen rekening met het gevaar dat hieraan kleeft. Gevaar omdat wij het hier hebben over rauw eten.

Deze meneer heeft het gevaar aan de lijve ondervonden. Hij ging met wat simpele klachten naar zijn huisarts. Hij klaagde onder andere over jeuk op zijn huid. Na wat onderzoekjes besloten ze hem een scan te laten ondergaan. Wat hieruit duidelijk werd is ronduit schokkend!

Sushi1

Zijn lichaam was gegijzeld door duizenden lintwormen! Na het genieten van zijn overheerlijke Sashimi hadden deze lintwormen zijn lichaam compleet overgenomen.

Artsen van het Guangzhou No. 8 People’s Hospital in Guangdong in China zijn in de veronderstelling dat de rauwe sashimi besmet was tijdens consumptie. Sashimi zijn de rauwe plakjes vis die vaak geserveerd worden op een bolletje rijst.

Je zou denken dat dit soort risico’s uitsluitend voorkomen in de minder ontwikkelde landen, echter niets is minder waar. Deze gevallen komen helaas ook voor binnen de beter ontwikkelde landen, dit risico loop jij dus ook!

sushi

Deel dit bericht met al jouw sushi-lovers en waarschuw ze voor de gevaren!


Reacties ()

Reacties